Trendreport: winter 2017/2018 door Lidewij Edelkoort

Lidewij Edelkoort is dé trend goeroe van de wereld. Zij analyseert veranderingen en trends in onze maatschappij en zet deze om naar interessante trendreports - die wij graag met jullie delen! Haar voorspellingen worden vaak overgenomen door influencers in het vakgebied. Dat is de reden dat wij ook veel waarde hechten aan haar trendreports.

decorette-trend-lidewij-edelkoort-01.jpg

Interieur trends
In haar laatste trendreport deed Lidewij Edelkoort Interessante uitspraken over de veranderingen die in ons interieur plaatsvinden. Privé en werk worden steeds vaker met elkaar gecombineerd. Flexibel werken staat steeds meer centraal in onze leefomgeving. Dit is van invloed op het uiterlijk van onze kamers. We hebben geen fabrieken of kantoren nodig om ons werk te beoefenen, de keukentafel is voldoende. De uitstraling van ons interieur wordt aangepast aan de functie.

Ook veranderen de functies van winkels mee. Ze zijn net zo flexibel als wijzelf: winkelen vanaf de bank is inmiddels dagelijkse kost.

Kleurgebruik
Over kleurtrends heeft zij het volgende te zeggen. De kleur zwart verliest langzaam zijn populariteit. Dit komt omdat onze associatie met zwart en isis groeit. Bruin zal volgens Edelkoort de vervanger zijn van zwart. Felle kleuren worden vooral als accenten gebruikt en wit wordt de belangrijkste drager van vele kleurenschema’s.

Design industrie
Daarnaast is er een interessante ontwikkeling gaande op het gebied van massaproductie. Warenhuizen hebben het moeilijk, terwijl kleine conceptstores hun hoofd boven water kunnen houden. Hedendaagse ontwerpers richtten zich steeds meer op het creëren van kleine oplages. Hierdoor worden hun producten uniek en gelimiteerd. Er wordt veel geëxperimenteerd op kunstgebied. Zo ontwikkelen we steeds meer vernieuwende materialen - veelal duurzaam - en bijzondere ontwerpdetails. Een goed voorbeeld hiervan is Desso, die al jarenlang bezig is met duurzame tapijten of Nature@Home met duurzame wandbekleding van kokos en hout.

Meer inspiratie nodig? Kom eens langs bij Decorette Nijkerk! Wij zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur. We zijn dé woonexperts op van de regio Amersfoort, Hoevelaken, Hooglanderveen.

decorette-trend-lidewij-edelkoort-02.jpg

decorette-trend-lidewij-edelkoort-03.jpg

Werkplaats in huis - Louise Campbell, Flagshipstore Anya Hindmarch, via alwaysinwhite.com, via eenigwonen.

decorette-trend-lidewij-edelkoort-05.jpg

decorette-trend-lidewij-edelkoort-04.jpg

decorette-trend-lidewij-edelkoort-06.jpg

Bijzonder vakmanschap van designers - Verdi Design, Sven Hulsbergen Henning, Tanner Bowman