5 inpaktrends voor kerst 2016

Zodra het buiten weer kouder wordt begint het stiekeme kerstbelletje in ons hoofd al te rinkelen. De nachten worden langer, de kaarsjes zorgen voor extra gezelligheid en we kunnen niet wachten om de kerstboom uit het stof te halen. Omdat ons oog ook wat wil heeft Decorette dé inpaktrends van 2016/2017 voor je opgezocht. Want wij vinden de voorpret stiekem net zo leuk als het uitpakken.

kerst-inpakken-inspiratie-01.jpg

Trend 1 > Zwart / wit
Als het op inpakken aankomt zijn zwart/wit de meest populaire kleuren van 2016. We zien veel inpakpapier met speelse, urban printjes, grafische patronen en polkadots. Natuurlijk allemaal uitgevoerd in zwart en wit. Maar door middel van een kaartje of gekleurd lint is het cadeautje helemaal af.

kerst-inpakken-inspiratie-02.jpg

kerst-inpakken-inspiratie.jpgpaqhuis.nl, Shelly DIY Mama, ieva mazeikaite, lacasaporlaventanablog


Trend 2 > Kraftpapier
Kraft papier heeft een natuurlijke en ruwe uitstraling waardoor het dé papiertrend is van 2016 én 2017. In het interieur en op verpakkingsgebied zien we veel natuurlijke materialen. Daarom is het niet gek dat we kraft ook terugzien in verschillende inpak technieken. Deze papiersoort wordt vaak gebruikt in combinatie met fris wit, geïllustreerde dennentakjes of natuurfoto’s voor een echte winterse kerstlook.

kerst-inpakken-inspiratie-03.jpg

kerst-inpakken-inspiratie-04.jpgtheprettyblog Shannon Bradfield, dekolehti.fi, via Sarah Purvis Pinterest, violetwool.com


Trend 3 > 3D elementen
Wij vinden dat een cadeau direct de aandacht moet pakken. Door 3D objecten toe te voegen aan je ingepakte cadeau springt het er direct uit. Zo gebruikt men onder andere dennentakjes, speelgoedhertjes, veren of kralen. Geef het cadeau een thema door iets te gebruiken wat bij jou, de feestdag of de ontvanger past. Alles is mogelijk!

kerst-inpakken-inspiratie-05.jpgsallyjshim.com, via Zigzagmom


Trend 4 > Less is more vs over the top
Enerzijds is less-is-more hélemaal de trend anderzijds zien we veel over-de-top creaties. Een middenweg lijkt er niet te zijn. Helemaal uitpakken is geoorloofd en in lijn met een foute kersttrui inclusief lampjes en Rudolf. Een less-is-more cadeau staat daarentegen veel chiquer. Ga je voor opvallend? Zorg dan dat niets matched, de kleuren je vanaf een afstand tegemoet wuiven en je het niet te serieus neemt.

kerst-inpakken-inspiratie-06.jpg

kerst-inpakken-inspiratie-07.jpgLena Nicole, Paperchase, blog.bog-ide.dk, Once Wed


Trend 5 > Goud
Dit jaar moet de finishing touch van je cadeau echt in het goud. Een écht trendy cadeautje kan niet zonder gouden strikjes, goudspray of goud lint. Met goud mag je over-the-top, maar een klein detail is ook prima.

kerst-inpakken-inspiratie-08.jpghammerandheelsblog, howtodecorate.com