5 inspirerende woonstijlen in Greenery

Natuurlijk willen we meedoen met de kleurtrend Greenery maar een totale metamorfose is misschien teveel van het goede. Decorette geeft je inspiratie voor vijf woonstijlen binnen de kleurtrend Greenery. Het enige wat jij hoeft te doen is de woonstijl uit te zoeken die bij jou past en deze aan te passen naar jouw smaak!

5-woonstijlen-greenery-1.jpgPhotographer: Sam McAdam-Cooper, Stylist: Joseph Gardner & Danielle Selig


Stijl No1. Botanical garden

De sereniteit is ver te zoeken binnen deze woonstijl maar daarentegen wordt je direct vrolijk van alle floral prints. Botanical Garden is geïnspireerd op de jungle. Dit zie je vooral terug in de - vaak chaotische - prints in gordijnen of behang. Van bloemen tot vogels, alles om je een goed gevoel te geven.

5-woonstijlen-greenery-4.jpgBN Wallcoverings - Designed for living


Stijl No2. Urban Jungle

De Urban Jungle kenmerkt zich door de combinatie van een moderne, stadse stijl en héél veel planten. De basis is in zijn geheel licht. Vaak gebruikt van (licht) hout om de natuurlijke stijl te benadrukken. De stijl lijkt in zijn geheel ook erg op een Scandinavisch interieur.

5-woonstijlen-greenery-3.jpgoraclefox, Home & Garden


Stijl No3. Ethnic

Relaxen kan je het beste in deze etnische stijl, geïnspireerd op Afrikaanse troepen, inheemse stammen en alles wat hiermee te maken heeft. Geknoopte tapijten, handgemaakte manden en terracotta keramiek zien we terug in deze woonstijl. Denk ook aan combineren met vintage items!

5-woonstijlen-greenery-2.jpgThe New Bohemians from Justina Blakeney Photo: Dabito, elledecoration


Stijl No4. Blue hues

Op beurzen zagen we deze kleurcombinaties al veel voorbij komen, maar groen in combinatie met blauw is hét kleurpalet van 2017. Door de intense, donkere kleuren wordt Greenery goed benadrukt. Daarbij kan je deze stijl op een stoere óf chique manier gebruiken.

5-woonstijlen-greenery-6.jpg
studio-mcgee, Graham Atkins-Hughes for Remodelista


Stijl No5. Funky world

Groen is ook perfect te combineren met vrolijke kleuren. Op deze funky en speelse manier wordt het geheel minder serieus. Door de roze en gele kleuren komt het groen sprankelende en intenser naar voren. Deze woonstijl mag best een beetje gek, humoristisch en over de top zijn.

5-woonstijlen-greenery-5.jpghappymundane, Arro home by Lucy Feagin