Tips voor een sinterklaas-proof december

Sinterklaas is weer in het land en dat vieren wij! Dit keer met leuke tips, inspiratie en DIYS om samen met je kleine je huis sint-proof te maken. Want Sint en Piet moeten zich wel welkom voelen toch?
sinterklaas-proof-01.jpg

Slinger
Niets is zo feestelijk als een slinger. Hang hem op boven de haard om zo een gezellig hoekje te creëren voor de kinderen. Niets zo leuk om s’ avonds voor het slapengaan gezellig samen een sinterklaasliedje te zingen.

(bron foto's: Berteline van Es, draadenpraat.nl)


sinterklaas-proof-03.jpgProefplankje
Vier je 5 december samen met familie en vrienden? Maak eens een sinterklaas proefplankje klaar! Om direct in de goede sfeer te komen en zonder spijt alle traktaties te mogen proeven. Helemaal leuk om samen met de kleine alle voorbereidingen te treffen en zelf alles te bakken.

(bron foto's: famme.nl, Mamalifestyle.nl)


sinterklaas-proof-02.jpg

(advent) Kalender
Maak samen met je kind een (scheur) kalender en tel de dagen tot 5 december af. Erg leuk om middels deze manier naar het moment toe te leven. Je kan ook zelf een adventskalender maken van oude WC rollen. Doe er sinterklaas chocolade, pepernoten en taai taai in voor extra vreugde bij het aftellen.

(bron foto's: Onbekend, Erlend Johanse)


sinterklaas-proof-04.jpg

Sinterklaasdorpje
Je kan natuurlijk ook je kerstdorpje korte periode vervangen voor een sinterklaasdorp. Spuit pakken melk in verschillende formaten zwart, knip de raampjes uit en doe er lichtjes in. Of knip uit zwart karton een leporello aan huisjes en zet deze zigzaggend op de kast. Zeker in deze koude wintermaanden zal dit voor extra voorpret zorgen.

(bron foto's: makeover.nl, sassefras-wonenineenboerderij.blogspot)