Kersttrends 2017

Het is zover. Binnenkort kunnen we eindelijk weer kerstshoppen. Hoewel de winkels al lang hun kerstassortiment hebben uitgestald, wachten wij tot de sint weer vertrekt. Maar wil je op voorhand weten wat je te wachten staat? Wij lichtten 5 kersttrends uit voor 2017. Enjoy!

decorette-kerst-01.png

1. Natuurlijke twist

2017 was het jaar van de planten. Groen in huis is dé trend van het jaar geweest. Maar het jaar is niet voorbij en we genieten er van zolang het duurt. Ook tijdens de kerstdagen zullen we veel groen terugzien. Ditmaal worden de tropische palmen vervangen voor een dennengeur. De enige regel geldt: hou de bladeren donker dan past het beter bij een kerstig interieur

TIP. Je kunt heel makkelijk zelf aan de slag om de natuur in huis te halen. Gooi niets weg maar verzamel takken uit de dennenboom om deze in glazen potten te doen. Het is super goedkoop en staat ook nog eens erg leuk.

decorette-kersttrends-2017-01.jpgStyling Sonja - Franska.nl > Libelle


2. Hout

In de snelle wereld waarin wij leven verlangen we naar rust. Rust in ons huis brengt rust in ons hoofd. Flexa heeft hiervoor Heart Wood verkozen tot kleur van het jaar. We zien ook heel veel houten accessoires voor in het interieur. Natuurlijk kunnen de kerstapplicaties niet ontbreken! Vooral de houten ketting wordt een populair item dit jaar. Dit komt omdat de Scandinavische woonstijl - waarin deze ketting perfect past - nog altijd zijn hoogtij viert.

decorette-kersttrends-2017-04.jpgFerm Living Diamond | Christmas Decoration


3. Velvet

Niet alleen op het gebied van meubilair en gordijnen is velvet een grote trend. We zien deze stof ook terug in de kerstboom! Velvet is een stof die van nature chique oogt. Daarom is hij perfect voor stijlvolle kerstdagen.

decorette-kersttrends-2017-02.jpgHouse Doctor


4. Winters wit

Winters witte kerstdecoratie is echt om bij weg te dromen. Het is een traditionele manier van kerst vieren maar is altijd prachtig. Wit is de hoofdkleur van dit thema maar je mag best wisselen met lichte pastels. Het maakt het geheel een stuk magischer en dat is wat we van kerst verwachtten. Pas op met de koperen twist en kies voor koninklijk goud. Dit haalt het geheel helemaal op.

decorette-kersttrends-2017-03.jpgOnbekend


5. Christmas Clash

Kerst is lang niet altijd meer alleen een feest over geloof. Het is een feest waarbij we vieren dat we samen zijn. Onze families bij elkaar. De kerstboom versieren doen we met onze kinderen. Niet gek dat er allemaal nieuwe kleurtjes op de markt verschijnen. En het leuke is: er zijn geen regels! Alles mag, hoe gekker hoe beter. Flamingo’s, donuts, veren, roze, blauw, clashen mag.

decorette-kersttrends-2017-05.jpg
StudioDiy, Coco + Kelly